Terug

Update Kermis 2021

Beste Gaandernaren & kermis bezoekers,

We krijgen heel veel vragen of de kermis dit jaar gaat plaatsvinden in ons mooie Gaanderen. Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Daarom willen  jullie graag meenemen, hoe de huidige stand van zaken nu is, zodat iedereen gelijk op de hoogte is.

Afgelopen jaar hebben we de beslissing (met pijn in ons hart) moeten nemen om de kermis, niet door te laten gaan. Daarvoor in de plaats hadden we een prachtige oliebollen drive-inn gerealiseerd op het kermis terrein. Zodat we met alle beperkingen toch een klein beetje het kermis gevoel hebben gecreëerd in ons mooie dorp.

Over iets meer dan twee maanden is het de tweede zondag van september. De kermiscommissie heeft niet stilgezeten en is op de achtergrond druk bezig met het organiseren van de 2021 editie. De vergunning voor onze kermis is aangevraagd bij de gemeente Doetinchem. Het is afwachten wanneer we toestemming voor de organisatie van de kermis krijgen en wat de gemeente als verplichtingen en beperkingen ons op gaat leggen. Een kermis organiseren waarbij we de 1,5 meter en de mondkapjesplicht moeten gaan handhaven is een onbegonnen zaak en gaan we dan ook niet doen, dan gaat ons kermisfeestje dit jaar niet door. We moeten dus met de definitieve beslissing wachten tot we groen- of rood licht krijgen van de Gemeente Doetinchem. De berichtgeving omtrent alle corona beperkingen zijn tot op heden in ons voordeel, echter blijft alles onzeker.

We beginnen de aankomende twee maanden tot aan de kermis met het promoten van de kermis en zullen jullie bijpraten over welke artiesten er gaan komen en welke attracties er allemaal op de kermisweide komen te staan. We starten dit jaar later met de voorverkoop van de kaarten. Deze begint op 28 augustus bij Koenders ’t ware Huis in Gaanderen.

We hopen dat we elkaar dit jaar weer kunnen gaan zien op de kermisweide in september.

We vertrouwen erop jullie zo  te hebben bijgepraat en natuurlijk houden we jullie op de hoogte zodra er meer informatie te delen is. Zet een kruis bij die dagen met potlood in je agenda en wanneer je de markeerstift er bij moet pakken hoor je ook van ons.

Vriendelijke kermis groeten,

Team Kermis Gaanderen