Anderkovver

  • Zondag 11 september 2022
  • Salontent
Anderkovver

Muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos zijn dé ingrediënten van een band die het verschil maakt: ANDERKOVVER.
Natuurlijk moet er gedurende het optreden een wisselwerking zijn tussen het publiek en de band. Maar deze band heeft hét vermogen om, ook wanneer het aanwezige publiek liever luistert of met andere dingen bezig is, een avond volledig naar zich toe te trekken om uiteindelijk de zaal plat te krijgen.

Het unieke van ANDERKOVVER is dat de band het aanwezige publiek, na eerst de boel grondig te hebben afgetast, de mogelijkheid biedt om zelf te bepalen wat er gespeeld wordt. De doelstelling hiervan is dat een ieder met een voldaan gevoel naar huis gaat omdat getracht wordt aan alle muziekwensen te voldoen. Dit heeft in het verleden al veel hilarische toestanden opgeleverd, omdat er muziekstijlen de revue passeren die nog nooit eerder door ANDERKOVVER gespeeld zijn. Sommige nummers zijn überhaupt nog nooit live ten gehore gebracht! .

'Ambachtelijke musici die de kunst verstaan elk muziekgenre uit hun mouw te schudden'

Wie dit ooit heeft meegemaakt, zal moeten toegeven dat de bandleden van ANDERKOVVER met ongelooflijk veel plezier op het podium staan en dit ook letterlijk uitstralen, getuige de vele aanvragen en boekingen. Ook wij krijgen wel eens de vraag hoe het in Godsnaam mogelijk is dat vijf totaal verschillende kerels elkaar zó goed aanvoelen op het podium. En ook wij moeten hierop oprecht het antwoord schuldig blijven. Behalve dat iedere muzikant in het verleden in welke vorm dan ook wel eens met elkaar heeft gewerkt.. Weliswaar in de 'bouw' maar dat maakt niets uit.

ANDERKOVVER: Muzikale duizendpoten die er voor zijn gaan zitten om een concept te bedenken wat spraakmakend is in de wereld van coverbands. Mannen die hun publiek weten te imponeren en improviseren tot kunst hebben verheven. En dat in elke muziekstijl uit iedere windstreek.