DJ Jurgen

  • Dinsdag 12 september 2023
  • Salontent Kids & Playfest
DJ Jurgen

Op een koude winterdag in het jaar 1978 zag DJJurgen, die toen nog gewoon Jurgen Siebes heette, tussen de bloemkolen het levenslicht. Zijn krachtige stemvolume deed iedereen versteld staan...

De eerste paar ongedwongen jaren vulde hij met eten, slapen, het versnipperen van Pampers en racen op zijn skelter (met zo’n apparaatje voorop met wel drie verschillende racegeluiden). Zijn interesse voor techniek werd al snel gewekt en uitte zich in het afspelen van Legopoppetjes in de videorecorder, het demonteren van radio’s en cassetterecorders met behulp van een Fisher Price gereedschapset en, iets later, de kennismaking met 220 Volt middels een schaar en het snoer van een broodrooster. Al snel kreeg hij zijn eigen dichtgesmolten karaokesetje op batterijen om veilig op zijn kamer mee te spelen. Zijn glansrol van dokter Kwikzilver in de schoolmusical op 11-jarige leeftijd luidde het begin en tevens het eind van zijn veelbelovende zangcarrière in.

Teleurgesteld emigreerde hij naar de Achterhoek om daar zijn geluk te zoeken. De drie Wijzen kwamen immers ook uit het Oosten. De karaokemachine kwam weer uit de verhuisdoos, maar werd al snel vervangen door een iets hipper model draaitafel en een paar heuse discolampen aan het plafond. De collectie groeide, de boxen werden groter en de buren steeds bozer, dus besloot hij met zijn verzameling op pad te gaan. Hij draaide erop los in Achterhoekse discotheken (o.a. Danspaleis, Olde Beth, City Lido), bij Schuttersfeesten, avondvierdaagses, Sinterklaasintochten, examenfeesten, modeshows, bruiloften en schoolfeesten. Ook verzorgde hij licht en geluid bij concerten, toneelvoorstellingen, openingen, productpresentaties en vergaderingen.

Als DJJurgen laat hij nu nog steeds iedereen versteld staan en maakt hij er altijd weer een prachtige Party van!